Produkcja Antony Perumbavoor
Reżyseria Lal Jose
Scenariusz James Albert
Muzyka Alex Paul
Obsada Prithviraj Sukumaran, Kavya Madhavan, Radhika, Jayasurya, Indrajeet, Narain,
Za bollywood. pl. nisha:
W pewnym collegu ma odbyć się zjazd absolwentów rocznika 1991. Spotykają się również, by uczcić pamięć swego zmarłego kolegi Muraliego (Narain), który zginął w ostatnim roku szkoły. Całe to spotkanie organizują jego rodzice.
Jednak w trakcie zjazdu dzieję się coś, co sprawia, że wszyscy będą musieli powrócić do szkolnych lat i przeżyć wszystko na nowo.
O filmie
•Film zdobył 4 nagrody
Radhika -najlepsza rola drugoplanowa w roku 2006 (Amrita Films Awards)
James Albert-najlepszy autor scenariusza (Asianet film awards)
Vineeth Sreenivasan-najlepszy playback singer
Nagroda Kerala State Award dla najlepszego filmu
•Był to wysoko oceniony debiut Radhiki
•W tamilskim remaku tego filmu, ponownie wystąpi Prithviraj a w rolę kobiecą wcieli się Priyamani. Film będzie miał tytuł Ninaithale Inikkum
•Powstał również remake w języku telugu w 2007r , z Sumanthem i Kamalinee w rolach głównych, pt. Classmates, którym też sie pewnie kiedyś zajmę EDIT: A oto wątek o wersji telugu http://baadshah.org/viewtopic.php?t=4215
_________________ అగవోల్ఫ్
Ostatnio zmieniony przez agawolf 2010-08-25, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Agnieszka tutaj za dużo nie opisała i chyba rozumiem dlaczego, więc i ja będę oszczędna w słowach. Pewne zwroty akcji mnie dziwiły, a szczególnie końcowe rozwiązanie.Pewnych rzeczy nie można cofnąć, więc trzeba czasami uważać na to co się robi i mówi.I tu bym poleciła ten film gimnazjalistom... Ale oczywiście nie tylko, moim zdaniem dobry film, no i teraz jestem ciekawa jak by to wyglądało w wersji tolly . Agusia widziałaś?
Polecam bardzo serdecznie !
Widziałam i przymierzam się do pokazania szerszemu ogółowi, ale musi poczekac. Według mnie wersja telugu z Sumanthem w roli głównej i Sharavandem w roli pobocznej jest duzo bardziej emocjonalna