FORUM INDYJSKIE Strona Główna FORUM INDYJSKIE
KĄCIK DLA FANÓW KULTURY INDYJSKIEJ

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bhadra (2005)
Autor Wiadomość
mmmm48 

Wysłany: 2010-07-03, 14:12   Bhadra (2005)

Bhadra (2005)

Produkcja Dil Raju
Reżyseria Boyapati Srinu
Scenariusz Boyapati Srinu, Koratalla Siva
Muzyka Devi Sri Prasad
Obsada Ravi Teja, Meera Jasmine, Prakash Raj, Pradeep Rawat, Linda Arsenio, Ajay, Sunil, Deepak, Subbaraju
Czas trwania 152 min.

Akcja Romans

Fabuła

Bhadra (Ravi) i Raja (Deepak) to nierozłączni przyjaciele. Siostra Raja, Anu (Meera) mieszka w Londynie i co jakiś czas przysyła bratu nagrania, opowiadające o jej życiu. Gdy pewnego dnia, Bhadra przypadkiem ogląda nagranie Anu, z miejsca się w niej zakochuje. Bardzo chciałby ją poznać, a okazja pojawia się niedługo, gdyż razem z Rają wyjeżdża do domu rodzinnego swojego przyjaciela. Tam Bhadra od razu zostaje ciepło przyjęty i z miejsca zdobywa sympatię domowników, w tym brata Anu, a zarazem głowy rodziny - Surendry (Prakash). Równiez Anu zaczyna patrzeć na chłopaka przychylnym okiem. Okolica jednak nie należy do bezpiecznych, gdyż od wielu lat wojny toczą Surendra i Veeraaya (Pradep).
Wkrótce życie Bhadry zawiśnie na włosku...

Opis:za bollywood.pl

kikimora 

Pomogła: 8 razy

Wysłany: 2010-07-05, 22:03   

Bhadra jest gadatliwy i zawsze znajduje wyjście z sytuacji, mówi prosto z mostu. Jest wprost rozbrajający i przez to lubiany. Miłość to taki stan, który go nie dopadnie...
No cóż można sobie stawiać cele, ale z ich wykonaniem trudniej, bo gdy się zakochuje wpada po uszy. Bardzo sympatyczny film, warto obejrzeć, chociażby dla,, małpeczki'' :) czyli Bhadry, bo to jego przezwisko.

tianon 

Wysłany: 2010-07-27, 09:14   

Poprzednio widziałem ten film zupełnie bez napisów :(
Zapamiętałem niezłe walki z Ravim, 3 świetne clipy i przepiękne, cudowne, zapłakane oczy Mery Jasmine :buzki:

WIELKIE DZIĘKI za napisiki dla Zmorki :buzki:

Przypomnienie filmu na ponownym seansie już w wersji polskiej utwierdziło mnie w przekonaniu, że to dobry film, niesłusznie pominięty. Nie wiem dlaczego tak długo czekał na napisy PL, a przecież pomimo znacznego postępu w edukacji języków obcych, brak rodzimej wersji wpływa na dostępność filmu.

Nieźle zostali dobrani aktorzy do odgrywanych ról:
czarne charaktery

przepiękna Meera jako heroina

występuje także wersja uśmiechnięta, tańcząca, trzpiotkowata ale oczka najładniejsze w zapłakanej :P

Nie przeszkadzają nawet drobne niedoskonałości cery czy makijażu

Akcji czy też perypetii bohaterów filmu zdradzał nie będę, ale film polecam jako dobre kino
komercyjne.
Jedynym drażniącym minusem jest jakość zdjęć często w scenach tanecznych czy akcji nieostrych, niestety jest to raczej reguła niż wyjątek jeśli chodzi o ta kinematografie. Osobiście wolę jednak niedoskonały warsztatowo telug od współczesnego bolly gdzie brak i klimatu i sensu w filmowanych ujęciach.

kikimora 

Pomogła: 8 razy

Wysłany: 2010-07-28, 10:37   

Masz racje ogląda się jednym tchem, chyba też dzięki Bhandrze ;-)
A film zawiera śmieszne momenty, jak i dramatyczne. Trochę się zdziwiłam,że Agusia pominęła :-D filmik.

ilona 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-09, 22:41   

Jak dla mnie film świetny. Fajne piosenki , tańce. Role bardzo dobrze odegrane przez aktorów. Momentami się uśmiałam , jak i płakałam. Bardzo podobała mi się w tym filmie gra Raviego, był zabawny i przesympatyczny. Super były sceny walk , trzymające w napięciu. Na pewno wrócę do tego filmu jeszcze nie raz. Film oceniam 9/10 . Polecam jak najbardziej:)

Odpowiedz do tematu