Produkcja Dil Raju
Reżyseria Boyapati Srinu
Scenariusz Boyapati Srinu, Koratalla Siva
Muzyka Devi Sri Prasad
Obsada Ravi Teja, Meera Jasmine, Prakash Raj, Pradeep Rawat, Linda Arsenio, Ajay, Sunil, Deepak, Subbaraju
Czas trwania 152 min.
Akcja Romans
Fabuła
Bhadra (Ravi) i Raja (Deepak) to nierozłączni przyjaciele. Siostra Raja, Anu (Meera) mieszka w Londynie i co jakiś czas przysyła bratu nagrania, opowiadające o jej życiu. Gdy pewnego dnia, Bhadra przypadkiem ogląda nagranie Anu, z miejsca się w niej zakochuje. Bardzo chciałby ją poznać, a okazja pojawia się niedługo, gdyż razem z Rają wyjeżdża do domu rodzinnego swojego przyjaciela. Tam Bhadra od razu zostaje ciepło przyjęty i z miejsca zdobywa sympatię domowników, w tym brata Anu, a zarazem głowy rodziny - Surendry (Prakash). Równiez Anu zaczyna patrzeć na chłopaka przychylnym okiem. Okolica jednak nie należy do bezpiecznych, gdyż od wielu lat wojny toczą Surendra i Veeraaya (Pradep).
Wkrótce życie Bhadry zawiśnie na włosku...
Bhadra jest gadatliwy i zawsze znajduje wyjście z sytuacji, mówi prosto z mostu. Jest wprost rozbrajający i przez to lubiany. Miłość to taki stan, który go nie dopadnie...
No cóż można sobie stawiać cele, ale z ich wykonaniem trudniej, bo gdy się zakochuje wpada po uszy. Bardzo sympatyczny film, warto obejrzeć, chociażby dla,, małpeczki'' czyli Bhadry, bo to jego przezwisko.
Poprzednio widziałem ten film zupełnie bez napisów
Zapamiętałem niezłe walki z Ravim, 3 świetne clipy i przepiękne, cudowne, zapłakane oczy Mery Jasmine
WIELKIE DZIĘKI za napisiki dla Zmorki
Przypomnienie filmu na ponownym seansie już w wersji polskiej utwierdziło mnie w przekonaniu, że to dobry film, niesłusznie pominięty. Nie wiem dlaczego tak długo czekał na napisy PL, a przecież pomimo znacznego postępu w edukacji języków obcych, brak rodzimej wersji wpływa na dostępność filmu.
Nieźle zostali dobrani aktorzy do odgrywanych ról:
czarne charaktery
przepiękna Meera jako heroina
występuje także wersja uśmiechnięta, tańcząca, trzpiotkowata ale oczka najładniejsze w zapłakanej
Nie przeszkadzają nawet drobne niedoskonałości cery czy makijażu
Akcji czy też perypetii bohaterów filmu zdradzał nie będę, ale film polecam jako dobre kino
komercyjne.
Jedynym drażniącym minusem jest jakość zdjęć często w scenach tanecznych czy akcji nieostrych, niestety jest to raczej reguła niż wyjątek jeśli chodzi o ta kinematografie. Osobiście wolę jednak niedoskonały warsztatowo telug od współczesnego bolly gdzie brak i klimatu i sensu w filmowanych ujęciach.
Masz racje ogląda się jednym tchem, chyba też dzięki Bhandrze
A film zawiera śmieszne momenty, jak i dramatyczne. Trochę się zdziwiłam,że Agusia pominęła filmik.
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 06 Mar 2010 Posty: 521
Wysłany: 2010-08-09, 22:41
Jak dla mnie film świetny. Fajne piosenki , tańce. Role bardzo dobrze odegrane przez aktorów. Momentami się uśmiałam , jak i płakałam. Bardzo podobała mi się w tym filmie gra Raviego, był zabawny i przesympatyczny. Super były sceny walk , trzymające w napięciu. Na pewno wrócę do tego filmu jeszcze nie raz. Film oceniam 9/10 . Polecam jak najbardziej:)