FORUM INDYJSKIE Strona Główna FORUM INDYJSKIE
KĄCIK DLA FANÓW KULTURY INDYJSKIEJ

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: aryan
2009-09-25, 23:44
Dhool (2003)
Autor Wiadomość
thon 

Wysłany: 2009-05-04, 20:03   Dhool (2003)

Dhool

Produkcja A. M. Rathman
Reżyseria Dharani
Muzyka Vidyasagar
Obsada Chiyyan Vikram, Jyothika, Reema Sen, Vivek
Czas trwania 180 min.

Fabuła

Z powodu działalności lokalnej fabryki znajdująca się w pobliżu wioska od dłuższego czasu cierpi z powodu zanieczyszczeń wody. Trójka jej mieszkańców wyrusza do Chennaiu by przedstawić władzom sytuację. Są to miejscowy zawadiaka i siłacz Arumugam (Vikram), który nie przemęczał się w życiu edukacją, Eshwari (Jyothika), z którą od wczesnego dzieciństwa żyje jak pies z kotem, oraz babcia dziewczyny.
Z początku Arumugam stara się skupić na swoim zadaniu i unikać mieszania się w jakiekolwiek "miastowe" sprawy. Niestety miejscowe potyczki i porachunki same pukają do ich drzwi, a złożenie listu z prośbą okazuje się nie wystarczać, by załatwić sprawę z ważnym politykiem...

opis zaczerpnięty z bollywood.pl

kikimora 

Pomogła: 8 razy
Wysłany: 2010-05-31, 07:54   

Ale się opóźniłam z tym filmem. Moim zdaniem rewelacyjny film. Kto jeszcze nie widział, musi koniecznie zobaczyć. Delegacja z wioski rusza do dużego miasta,by spotkać się z przedstawicielem rządu.Zadanie niby jest proste przedstawić dokumenty i załatwić sprawę wycieku. Niby proste,ale po drodze napotykają na kłopoty, czyżby tutaj niechcący kobieta sprowokowała :)
Vikram i Jyothica to na pewno trzeba zobaczyć. Jeszcze do tej pory buzia mi się śmieje.
A dosyć głęboko utkwiła mi scena w szafie, czy nieznajomość języka angielskiego...no cóż kto pod kim dołki kopie, sam w nie wpada.
Film jak najbardziej polecam!!!

Anix 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-07-29, 21:30   

Naprawdę cudowny film. Mimo pewnej schematyczności oglądało się go bardzo dobrze.
Cudny Vikram i zupełnie inny niż go do tej pory znałam. Taki wesoły i zabawny. No i w dodatku bardzo hirosowki, i to w stylu telugu. Brawa:)
Fantastyczna Herszt - baba oraz babcia zagrzewająca do boju (czy ona chyba śpiewała własnym głosem?).

Bardzo porządna rozrywka.

Odpowiedz do tematu